Visar arkiv från juli 2019

Hett brygghäng och nostalgi

SOMMARBLOGGEN
Nattens regn var såå välkommet! Luften har stått stilla ett tag, och havet behövde cirkulation. Perfekt med några nattliga timmar skur och soligt till frukost igen. Behagligt med härliga vindar.

img_5161-3.jpgMaxie kom ut med sin kompis och hans lilla son i går kväll. Nu är det fullt upp på riv-och rensargänget i Maxies hus. En gammal hög och murad vedgrill som inte används längre får stryka på foten. Och några räcken mot havet togs bort.

EFTERimg_5166.jpg Tyckte att det var bra att behålla en del och ställa nya grillen på. Istället för att ta plats på terrassen. Några tegelrader senare blev det så här praktiskt.

 

img_5003-1.jpgSom jag skrev på mitt Insta häromdagen, grillen upptagen med kött men jag har inget emot att stå inne med den här ljuvliga vyn 😊 Kan bara säga att jag är sååå förtjust i min köksvy.

img_5164-3.jpgKände mig lite inovativ när jag höll på att förgås i värmen på bryggan häromdagen. Rullade ner sladdvindan och klämde fast Lukas smidiga sängfläkt. 15 cm från ansiktet, himmel så skönt det var.

img_5148-1.jpg
Sen blev det söndagsmiddag på bryggan och drönar-stalking 😉 Och långsamtal med Pernilla som ringde från Marbella, så hon var med oss hon också, hehe

img_5149-1.jpgNi förstår ju hur mysiga middagar och prat vi har här ute på bryggan. Tills solen dippat och myggen tar över…

NOSTALGIimg_5114.jpgFick några avfotade pappersbilder från förr. Lukas gamla kompis Jennie, Classes och Maxies lillsyrra som är två år äldre än Lukas. Så kul de hade på somrarna när det begav sig.

img_5117.jpg  Mys efter badet under Lukas säng. Där favorithörnan med video och DVD med många härliga filmer fanns på lager.
img_5116-1.jpg
Mina killar 💕
Lilla blondie som efter åtta dagar med Disas familj på Palma flög till Alicante och La Manga. Tionde året med grabbgänget i familjen Andrés lägenhet. I några veckor.
Tisdag i dag och vi har klivit in i vår femte semestervecka. Många sköna dagar kvar dock 🙏🙏

Kram Susanne

Gäster och flytt till bryggan

SOMMARBLOGGEN
Lyx för mig är att bara vara här på ön. Att fylla på kryddburkarna, rensa/organisera om en låda, vattna mina planteringar, laga mat länge trots att det är stekande sol.
Att inte ägna en enda tanke på arbete inredning fakturering, trots att jag har en del administration kvar…
Att bara njuta av lugnet och sommaren. Att njuta av alla böcker, poddar, en och annan sommarpratare i öronen. Och att njuta med Peppe ❤️ Det är min ultimata lyx.

img_5088.jpgHar äntligen flyttat ner på bryggan längst ut. För andra gången i sommar dök den 60 meter långa yachten upp och la sig i viken nära oss. Den gled iväg i solnedgången med sina troligtvis inhyrda turister.

img_5084-1.jpg  Medan vi åt en smarrig pastamiddag och ett extra gott rött till. Och konstaterade att det var 28 1/2 år sedan vi blev ett par. Time flies 🎉

img_5061-1.jpg
I torsdags kom vår kompis Johan ut på snabbvisit. Johan sov i sin båt, bjöds på frukost med Peppe-bakade scones och åkte in till stan igen.

img_5062-2.jpg
Bjöd in ö-pappa Söderberg och hans fru Linda.img_5065.jpg Vi bjöds som vanligt på en behaglig middagsvy 💛

img_5073.jpg
Lagom till att Johan lämnat i fredags, seglade Peppes kollega Anders förbi. De jobbade några timmar, sen svängde jag ihop en sillunch och smulpaj till efterrätt.img_5071.jpg
Tog ett smulpajsrecept för fyra pers, delade på hälften och fick perfekta portioner. Himla trevligt att tillaga och servera i formar.
Hade dock ingen vaniljsås i huset, tog istället vispgrädde med vaniljpulver i. Gott som attan med havregryn och flingsalt i smuldegen, som Disa gör 😋😋

img_5102.jpg
Älskar vår nya hörna nedanför sidoterass. De fina solcellslyktorna från Bauhaus mina pilträd och räcket som Peppe byggt i sommar.

facetune_26-07-2019-22-53-02-1.jpgInnan nattbadet med sommarrufset! Med +30 i huset är det omöjligt att inte kyla ned sig innan man klättrar upp på loftet. Takfläkt och bordsfläkt hjälper inte mycket.

facetune_27-07-2019-21-12-26-3.jpg Aldrig får man vara i fred, hehe Peppe med sin drönare hängandes omkring när rumpan ska få lite färg. Är blekare än blek, som ni ser… Men vattnet är numer badvänligt och jag har äntligen börjat simma lite.
Så härligt det är! +16 är inte min favorittemperatur, hua!
3def4b8d-494e-4cb1-ac4a-e1c86c0ccb73.jpgI går hade jag en magisk solomiddag med Netflix som sällis. Hur mysigt som helst. Peppe åt köttmiddag hos Peo och Linda, jag äter ju inte kött och orkade inte ta med min mat dit. Blev himla härligt ändå.
Vitlöksstekt scampi med parmesan-sparris och några goda röror som jag fått från mina trevliga ö-grannar.
Älskar mat 😍

Kram Susanne

 

Instagram