Visar arkiv från mars 2020

Mer förändringstips

Coronatider, hemmatider och kanske läge för några fler allmänna tips och diverse förändringsidéer.

img_7560-4.jpgÖppna hyllor byggde vi till kund och målade in hyllor väggar och snickerier. Dolda konsoler där man borrar motsvarande hål i MDF-hyllan. Lite trixigt med Ikeas serie Lack funkar den också.  Sen är det bara att styla efter humör. Här skapade kund B en minneshylla. Snickerifärg till hyllor och övriga snickerier.

STÄDSKRUBB FÖRE

I det här äldre huset blev ingen glad av att öppna de två städ/förvaringsskrubbarna!

EFTER

Spacklade och målade.

SKRUBB 2

Skrubb två gjorde vi om till återvinningsskåp. Lite roligare med små medel. Kul terapiarbete som lyser upp i nåt så tråkigt som att plocka ut städ och återvinningspinalerna.

ÖPPEN FÖRVARING

I Electrolux Home i Barkarby fick jag ett uppdrag att snofsa till inför invigningen för många år sedan. Maskeringstejp och färg. Fint i hallen som kanske inte är så fullproppad.

SMÅBELYSNING

Belys alla små hörnor som går. Rummet upplevs större och mer ombonat. Här har jag satt en dimmerbar ”sänglampa”. Sladden har jag lagt in i en kabelkanal som jag målat in.


Läslampa och myslampa. Många belysningspunkter, man kan inte ha för mycket belysning.  Istället för bara ett pluttigt nattygsbord, så är det suveränt med en byrå med plats för klädförvaring. I alla lägen.
Här lyxade jag med SNÖ Asplund

MÅLAD ANSLAGSTAVLA

Perfekt i barnrummet, en målad anslagstavla med magnetfärg. Snåla inte med lagren bara, trist när det inte fäster som det ska. Här har jag målat över magnetfärgen, som är standardgrå med väggfärgen. Det finns olika färger dock ej i alla affärer.

 

MOSAIKA OVANPÅ DET GAMLA KAKLETimg_2278-1.jpg
Inte alls svårt att göra själv!
Mosaika direkt på det gamla kaklet.

1. Väggen ruggas lätt först. Sen grundar man med en specialprimer, som gör ytan sandpappersliknande.
2.Väggen spacklas upp med fix som får torka, sedan skrapas/slipas väggen hyfsat slät. Extra noga om det är tunn mosaik som här.
3. Mosaika
4. När det är torrt, foga. Här har jag köpt en blå fog för att få en skön helhet.
5. Tvätta rent med fuktig svamp. Slitgöra och några vändor blir det. 

Här är det toalettväggen och toan plockas bort innan för att komma åt.
Från Mosaik Sweden

img_9150-1.jpg Gör den där fotokollage-väggen som länge legat på planeringsstadiet. Sen är det bara att bygga på vartefter.

 

img_6436-4.jpg
Skruva Ikeamöbler är en perfekt sysselsättning. Här är det Billy som vi platsbyggd och passade precis in i sitt nya utrymme i Uppsala. Om hyllplanen sätts oregelbundet blir det en härligt kreativ känsla.
Ikea har dock restriktioner och bär inte upp i lägenheten p.g.a. rådande läge. Mindre paket hämtas som vanligt ut på utlämningsställen. Tror att man har sänkt sina paketpriset också.

Hoppas att ni mår bra! Simma lugnt, motionera och träna hemma. En bra allmänkondis är det bästa att ha.

Kram Susanne
PS om det är nåt speciell inspo ni önskar, skriv i kommentarsfältet!

 

Några hänt i förra veckan

FÖRSENAD HELGBLOGG
Har kommit av mig med bloggande senaste helgerna. Allt är så upp och ner och man tappar liksom sugen. Få bli några försenade privata-hänt-i-förra-veckan i stället.

 

img_2148-1.jpg
Tog med Peppe på eftermiddags-spa på Paradiset Solvik hos Maria och Sally. Peppe har aldrig gjort någon behandling. Tyckte att det var på tiden att ta den oskulden.

facetune_26-03-2020-16-32-23.jpgMedan Peppe fick sin timme, njöt Maria och jag i solen, sippade på lite vitt vin och pratade företagande i dessa tider. Spånade tankar och idéer.
img_2249.jpgUnnade mig en Milkpeel-mask  och bryn och fransar slank med de också.

3bdbf6cb-ffa6-4bd1-b687-89bb5cd6f509.jpg  Efter våra behandlingar gick vi ner på stranden med Maria och pratade bort en stund. Peppe som gjorde en Dermapen 4 i pannan var lite flammig, men nöjd. Sen vi åkte till tillbaka till staden efter en mycket mysig eftermiddag.

PARADISET SOLVIKimg_2255-1.jpgAlla kämpar som aldrig för förr att hålla näsan ovanför vattenytan. Hyror, löner, skatter och sociala avgifter ska betalas, pandemi eller ej!
Maria kommer nu med ett härligt april-erbjudande. Boka två behandlingar och få 50% rabatt. Gäller 30 mars-30 april. In och ta hand om er vetja. Det ska jag göra snart igen. Mina ständig stegande fötter behöver t.ex. alltid kärlek.
Klicka in här för behandlingsinspo och priser 👉 Paradiset Solvik
Ring Maria 0704-816611 eller klicka vidare på Boka direkt. Kod kämpa för vi måste hjälpa varandra om vi kan.

img_2152.jpgEn pepping-present till Maria och hennes blå salong. Servetter Joy Zandén Mio och en klämhängare till toahanddukarna.

img_2251.jpg
Fredagsfejande. Solen avslöjar minsann att vi bor i stan. För fönster blir sjukt dammiga. Dammet kryper in överallt. Peppe fick feeling och putsade alla våra fönster. Blev skinande blankt.

img_2205-5.jpgAW och härlig middag hos våra fina vänner Malcolm och Ulrika. Deras nyplanterade balkonglådor och den utsikten kittlade lite extra. Vår vackra kyrka Hedvig Eleonora i bakgrunden.

img_2222-1.jpg
I går tjatade Peppe mig ut på en prommis runt Djurgårdsrundan. Fjärde rundan på en vecka, pust! Avslutades med ett litet skratt över Glashusets skylt.  😅

img_2175-1.jpg I morse körde jag med Drömhus-Ann. så glad att hon tagit sig i kragen och börjat träna igen. Det går såå fort när man är två. Och det är så himla trevligt med allt prat.

img_2218.jpgMer skojsigt är ju när Peppes Facebookare skickade ut -Hur såg ni ut i nian? Jag hittade denna hårfagert sköna 15-åring 😅
Tilläggas bör att Lukas frilla ser ungefär likadan ut nytvättad, utan all smet han plattar till det med.

Önskar er en frisk och fin start på veckan!

Kram Susanne 💛

 

Instagram