Visar arkiv från april 2020

Blommor och mattips

Sista april och den klassiska fira in våren kvällen! Dock är det svinkallt trots sol. Hade fetaste täckjackan på i går. Ingen skärgårdshelg i år. Vi skulle ha varit i Marbella nu och klivit in i vårt nya hus med målarpenslar och skruvdragare i högsta hugg. Men så blev det inte…

img_3033-1.jpg Tisdagsbuketten på köksbordet strålar även fast den inte är utslagen. Färska blommor till Valborg är ett måste för en fin dukning.
Från House of Flowers.se vasen Eda/Mylhta design Lisa Hilland 

img_3023-3.jpgFörfirade Valborg igår. Kändes så kallt och dystert. Körde mysig lillördag med Peppe. Pazzione by Pernilla Wahlgren lättdrucket och supergod till lax. En ny vegansk sås med avokado och lime från Rydbergs. God och o-fet.

img_3025-1.jpgPanerade färsk lax i panko (thailändskt) Spenatblad i brynta vitlök.

img_3030.jpg Genomsteker inte laxen för att få den fräscha råa innerkärnan. Låter laxen ligga framme så att den är rumstempererad innan stekning.

img_2774.jpgHälsade på hos Mia på MiNilla på min kundshoppingrunda. Köpte några fina evighetsblommor och blomkrukor till kund Monica. Fuskar i två fönster som är lite svårtillgängliga. Sen ska hon som inte har gröna fingrar få lättskötta växter i resten av fönstren.

Önskar er en fin helg!

Kram Susanne

Arbetsrum/gästrum/förvaring

I dessa arbeta-hemifrån-tider kan det behövas lite extra tips på sin ”ny” påtvingade arbetsmiljö. Kika in i Camillas hemmaarbetsplats combo gästrum med bra förvaring.

Camilla hade bott här i ett år i det relativt nybyggda huset när jag kom in i bilden. En trea som hennes målare om vid inflytt.
Camilla ville ha hjälp med att få det mysigare och mer funktionellt i sin nya fina lya. Kika in i hennes arbetsrum/gästrum vetja!

FÖREIMG_9360.JPG
Maken till malplacerad garderob, rivning på den! Annars behöll vi sängen och skrivbordet. Väggarna i hela lägenheten är ju vita, vilket blir rätt trist för mysfaktorn.

EFTER 1IMG_8936.JPG
Målade om i en beige ton och det blev såå mycket mer ombonat. Man rakt in i rummet från v-rum och kök. Tänker att det är lite mysigare att slippa glo på den trista garderoben som var där före.

IMG_8954.JPG
Köpte två överkast, byggde en sänggavel och klädde med det ena som också räckte till en stor kudde. Tavlorna hade C i sin ”tavelgarderob” som påpassligt räckte till hela lägenheten.

IMG_8957.JPG
Överkast Hemtex kuddar Ohlssons Tyger (den mönstrade fanns)

FÖRE
IMG_9361.JPG
Orkidéer är fina när de blommar, däremellan är de ganska trötta och står inte på min önskelista.
(Fotat en sen vinterkväll)

EFTERIMG_8952.JPG Fotat en solig fredag i oktober… Gömde rören och skapade en varm känsla med mustiga gardiner.

IMG_8945.JPG
Väggen var ju helt tom innan. Då jag tog bort alla bokhyllor som ses längre ner, satte jag ”biblioteket” här istället. Och C rensade en del…Mattan tog jag från v-rummet som fick en ny och större.

IMG_8946.JPG
Alla nätdragningar/telefon stod på golvet innan, på väggen blir det ju lite mer ordningoch lättstädat.

FÖRE
IMG_9362.JPG
Billy vinkade vi adjö åt och välkomnade lugnet.
EFTER
IMG_8939.JPG
En ny fräsch 1 meters garderob med vettig inredning! För där kan man ju gömma sånt som inte behöver stå framme…
Pax från Ikea

FÖRE
IMG_9363.JPG

EFTERIMG_8959.JPG
Fick iaf ett rum med en ombonad färg i den vitmålade lägenheten.

DETALJERimg_4864-1.jpg Att bygga sänggavel med matchande tyg till överkastet är det himla fint för enheten i små rum. Tyget som blir över räcker till kudde/kuddar.
img_4855-2.jpg
I byggartagen på balkongen.
Kram Susanne

Instagram