Visar arkiv från april 2017

Köks-present och ledig lördag

HELGBLOGGEN
Njuter av långfrukost i köket, för det är härligt ljust och arbetsvänligt vid köksbordet. Fastnar alltid här med datorn i timmar på helgerna. Skön combo!

img_2497.jpg Plingade på dörren lagom till långhelgen. Ett bud med en fin present från Sagaform Skärbrädan/uppläggningsfatet är  Sagaforms nya samarbete med den prisbelönte kocken Edin Dzemat. I rejält massiv europeisk bok.
img_2508.jpg
Igår vände jag på den och ställde ungnsfatet på.  Idag frukostbricka till min ensamfrukost. Peppe drog till båtvarvet och jag sov länge.
Tack Linnea/Micael Bindefeld AB och Sagaform

96cce963-b739-44c9-bc59-f2206f017038.jpgFörra helgens väl utslagna liljor är som vackrast nu. Och supersnygga i min fina norska vas.
Tips! När liljorna slår ut mycket kan man klippa bort pistillerna. Det starka pigment gör lätt fläckar på dukar etc. när det trillar av.
Bloomster Sibyllegatan vas Wik & Walsoe

Ha en skön lördag kära ni!
Kram Susanne

 

En ovanligt lyxig torsdag

Vissa torsdagar är liksom bättre än andra. Fast de egentligen är fullproppade med en massa måsten. Eller det blir vad man gör det till.

img_2426.jpg
Morgonmöte och avstämning med mäklare Viktor på Söders Höjder. Körsbärsträd inte bara i Kungsan. Hornsgatan/Torkel Knutssonsgata

img_2428.jpg
Powerwalk tur & retur! ✔️ för stegräknaren + ögonnjut över vår vackra stad=bra start på dagen.

img_2448.jpg
15.00 mötte upp Starstudio-Angelica på den vackert inredda Restaurang Bardot. Ett snabbt champageevent mellan arbetandet.
img_2446.jpg
Älskar bubbel! Lyxen att få smaka av nya sorter och läsa sig mer. Lansering av en exklusiv Veuve Clicquot Extra Brut Extra Old lanseras för Systembolagets privatimport. Champagnen är tillverkad av viner från -88 -96 -06 -08 -09 -10 och lagrad i 3 år. En elegant och smakrik hit, mmmm…. och limiterad ”upplaga”.
Kommer in inom kort.

fullsizerender-78.jpg
Vi fick prova oss fram med att komponera i champagnedrinkarnas värld.

fullsizerender-77.jpg
Veuve Clicquot Rich, vanlig och rosé. Gillade den vanliga bäst. . Flaskorna är silverfolierade, skiner i solljus och glimrar på natten, bra partytrick där…
Beställningsvara på Systembolaget

img_2433.jpg
4-5 bitar is i glaset till sommardrinkarna som ska vara stort och kupat och valfritt smaksättande.

img_2435-1.jpgAngelica testade att sila svarta teblad för att toppa smaken. Och ingefära till det. Gott tyckte Ms A.
Helene på Spoil Concept bjöd in.

img_2478.jpg18.05 Fick pussa på min son som jag inte sett på ett tag och Peppe förstås. Tidig middag på Nobis Hotell och Caina. Mysigt en trappa ner och såå gott italienskt. mkt nöjda.

img_2468.jpg
19.30 Efterlängtat besök med mina killar på China för att se grymma Linus Wahlgren och resten av super-gänget i Book of Mormons.
img_2465.jpg En grym ensemble och snygg scenografi i den hyllade satiriske Brodway-musicalen som går för fulla hus. Sista helgen nu och fortsätter i höst.

img_2442.jpg
En fredagsskål från mig.
Önskar er en trevlig långhelg!
Kram Susanne

Instagram