Visar arkiv från augusti 2010

Mosaikkonst

Passade på att smita in och spontanklippa håret på lunchen, och när jag skyndade därifrån till ett möte, passerade jag förbi ett skyltfönster som verkligen fick mig att stanna upp! Fastän att jag var sen, tvingade min inneboende ”mosaikmagnet” mig in i butiken för att se MER! 

Vilket magnifikt konstverk! Och allt i mosaik…Lovely!
Företaget heter Mosic Sweden (länk) och det är Emelie Solklippa och Hanna Skogh som huserar i konceptbutiken på Artellerigatan 38, Östermalm. Där skapar de sina konstmotiv som vävs in i väggarna i privata hem och offentliga miljöer.

Vacker väggdekoration/tavla i butiken.  

Spisram i eldigt rött.

All mosaik kan man köpa bitvis, vilket är helt suveränt för alla som skapar sina egna verk,  t.ex. bord, speglar, ramar, krukor etc. Man säljer också alla tillbehör som behövs.
Jag passade på att ”intervjua” en trevlig kund som kom in och köpte en del superflott guldmosaik, och det skulle användas till en pelare i hans våning.
Han hade också låtit mosaika in ett stort rött hjärta på väggen i sitt badrum, berättade han för nyfikna mig.
Coolt! Hoppas nu att jag får det utlovade fotot…
Tjejerna ordnar helgkurser (08-6471375) fred-sönd för 1990 kr där man får lära sig tekniken, och det är lätt att bli frälst, jag lovar! Läge att knåpa ihop egenhändigt gjorda julklappar, eller önska sig en helg i present kanske…

Kram Susanne

 

 

 

 

Svart och vitt

Kontrasten mellan svart och vitt är alltid så flott och en klassiker! Jag har länge varit förtjust i svart och hade svart och rosa i köket i min första lägenhet på Kansligränd i Gävle. Jag arbetade på reklambyrå och gnuggade svarta logotyper och framkallade mycket sv/v i reprorummet, dagarna i ända innan alla original gick till tryck. Klart man blev influerat av det grafiska.
När min syster fick eget i Sundbyberg ca -87 inredde jag förstås den och det blev svarta gardiner i v-rum, svarta lackhyllor svart porslin mm. och jag lade in ett svart golv i form av smarta självhäftande rutor som IKEA hade.

Svart...
…är en färg som kan definieras som frånvaron av alla andra färger eller som närvaron av pigment av alla andra färger. Orsaken till att något för ögat verkar svart är att inga synliga färger reflekteras.
Svart kan ge uttryck för styrka, auktoritet, elegans, formalitet,död, ondska och mysterier.Det anses vara en väldigt formell, elegant, och prestigefull färg.
Det är en klassisk färg på kläder, möjligtvis eftersom det får den som bär det att verka smalare och mer sofistikerad. 

 

Vacker tavla som sitter på en öppen spis i en välkomnande hall hos våra fina vänner, Jennifer och Christian. En svart ram är alltid rätt.

Spännande konstverk i metall som sitter lite på distans och skapar ett skuggmotiv.
Fotat hos Studio Modern

Eleganta blanka ”tvättkorgar” ska det här nog vara, men jag kan också se dom som leksaksförvaring etc.
Fotat hos Norrgavel

 

Hos Hans Mikaels finns det många svarta accessoarer inne nu… 

…som t.ex. de här fina kuddarna samt en pläd i svart och vitt, snyggt placerade i en vit soffa. Den med tygrosorna är en klar favorit.

Svart byrå i vår hall som jag ärvt av Pernilla för läänge sedan, när den inte fick plats efter ett av deras flytt-race.
Den var grönt antikmålad med blomslingor när jag fick den, sedan har jag i vanlig ordning målat om den ett antal gånger. Jag har bytt beslag tre gånger, vilket är liksom målning en supersnabb väg till förändring.
Svarta gummistövlar från Diesel.

Kram Susanne

Instagram