Före och efter i blå rummet

När vi hälsade på i huset i januari förra året tog jag alla mått och planerade på plats. Kände att jag ville ha ett rum som går i blått. Annars var det lugna toner i mina tankar.
Det andra gästrummet har äntligen fått sina blå mattor och blev färdigt för fotografering.
Enkelt, utan krusiduller, och mysigt blått.
.

FÖREimg_0498-1.jpg Den engelska familjen hade detta som semesterbostad i 47 år. Barnbarnens rum innan. Blev smått stressad av alla mönster.
.

EFTER  img_2193-3.jpg Blått är så himla behagligt 💙 Det här rummet har inte utsikt över Medelhavet och poolen. Men är lite större och har fått lite extra sammetskärlek.  Mattorna är inte så tokblå som det ser ut på bilden.

.

FÖREimg_0500-3.jpg Stegen utanför fönstret har iaf flyttat till soptippen. Den nya bor i garaget. Den ljuvliga häcken blommar vackert.
.

EFTERimg_2187-3.jpg Dubbla sammetsgardinlängder och en på vänster sida. Samma tyg på sänggaveln och sängkappor. Takskenorna från Silent Gliss hade jag med mig från Sverige.
.

FÖREimg_0501-3.jpg .

EFTERimg_2184-1.jpg Stora och rymliga garderober som rymmer mycket. Även ommålat där inne.

.

 

FÖREimg_0502.jpg .

EFTERimg_2180-2.jpgÄlskar vår snickarglädje på dörrarna, även om det varit ett jäkla pillerill att slipa spackla och måla. Det bästa med att måla om ett inköpt hus är att man får bort gamla lukter. Även om vi hade ett städgäng här innan vi flyttade in så ligger folks gamla ”inpräntat”.

.

DETALJERimg_2175-2.jpgSpeglarna fick jag ärva från Pernillas Casa Rosa. Speglar kan man aldrig ha för många av. Planscherna är från Karolina Palmér, ramar från Ikea 

.

img_2192-1.jpgSängkläder, sängkappor och gavel och gardiner tyg i sammet sänghyllor Mio mattor Ikea, bedspred och  kuddar från Casa Pernilla/Jotex

.

img_2172.jpgVägghängda ”sängbord” är suveränt. Tar ingen plats, lättstädat och smidigt. En knipsad blomma från trädgården är ju lite snofsigt det också 😉
.

img_1087-3.jpgSpraya väggmonterade lampor på plats funkar det också. Bara att täcka, vädra och ha munskydd. Läslamporna sprayade jag dock ute innan jag borrade upp dem.

 

Önskar er en fin start på veckan!

Kram Susanne

 

 

33 reaktioner på “Före och efter i blå rummet”

1 2 3 4
 • Inger skriver:

  Hej,
  Nu har jag suttit och tittat på ALLA bilder på Ert hus i Spanien. Alltså! Huuuur fint. Verkar jätte mysigt allting. Vilken härlig trädgård med alla exotiska växter. Vilken lycka att ha egen pool. När man ser allt blir man verkligen sugen på att ha ett boende i värmen, och framför allt i Spanien.
  Har själv semestrat i Spanien och tycker södra delen bäst. Typ nära Gibraltar.
  Hoppas ni njuter ordentligt av Er tillvaro där ni är….
  Inger
  Ps. Vad har du köpt din stegmätare :) Skulle vilja ha en som är liten och smidig som man kan bära med sig överallt utan att den stör.

  • Susanne Nordström skriver:

   Tack Inger!
   Vilket tålamod du har 💕 Du förstår att vi är tokkära i allt med vårt hus! Trädgården är faktiskt lite unik. Alla som kommer hit blir så förtjusta.
   Det är en Apple Watch som gör allt. Inte bara steg…Blir lite laddande då vi lämnat våra stöldbegärliga klockor hemma, och använder dem hela tiden. Men man vänjer sig.

 • Anna K skriver:

  Hej
  Jag blir så inspirerad av ert ständiga fixande.Det måste vara så roligt. Fixar en del själv men på den nivån. Önskar dig och ”snyggingen”🤠 en härlig helg 😉🥰🥂

  • Susanne Nordström skriver:

   Tack Anna!
   Jag hälsar snyggingen, hehe Fortsatt fixa, finns inget roligare än att kan själv 🙋‍♀️

 • Thomas skriver:

  Hejsan Susanne.

  Fina bilder och inspirerande fint gjort.
  ~ förstår att du blev nöjd.
  Vilken tur Pernilla byter ut en del saker och att de kommer till användning.
  (( och att du hjälper henne förstår jag..
  Då du verkar både öga och händer för detaljer.. ))

  Ha det fint och skönt, ta hand om varandra.
  T.

  • Susanne Nordström skriver:

   Tack Thomas!
   Du vet både Pernilla och jag älskar återbruk. Hon gillar att köpa nytt när hon kan ge bort det gamla. Det är alltid trevligare för samvetet 😉
   Barstolarna fick Pernilla av Bianca i 50-årspresent, nu fick de flytta hit till oss. Med ny färg på dynorna. Kan liksom inte bli bättre.
   Är nog rätt värd allt, jag har hjälpt henne i i alla år. Och det är så himla trevligt att inte ha allt nytt, tycker jag 😊

 • Annette skriver:

  Vet att jag sett o kommenterat detta på Insta tidigare! Men ser ju allt det fina bättre så här, då jag kan se det ”större” på datorn! Så otroligt fint du gör allt!! Har tittat in hos Pernilla innan och ni har båda det så fint och mysigt!! Din ”hand” syns ju också i ”Casa Rosa”!!! Ha de fortsatt gott!!

  • Susanne Nordström skriver:

   Tack Annette 💕
   Visst blir det skillnad att se på datorn. Samt några fler bilder blir det också.
   Ja, känner mig ju extra hemma hos Pernilla. Har ju varit en del fixande där. Hann med att borra upp en ananasspegel häromdagen 😉

 • GB skriver:

  Fantastiskt fint :)

1 2 3 4

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Instagram