Designhouse date

Älskar att det är ljust ute trots att klockan plingar på 6.00 (nästan iaf) hopp om våren. Några bilder från Design Week Stockholm idag.

img_4603.jpegDesign House Stockholm presenterade sina godbitar och designsamarbeten på vackra Nobis Hotel som ligger ”på” Norrmalmstorg. Bubbel och goda desserter bjöds det på och Grand Relations ordnade det hela.

img_4605.jpeg
Annorlunda pressvisning i Nobis rymliga svit som blev knökfull dock! Den nya krulliga pläden ”Curly” visades upp av designerna Ulrika Mårtensson och Margot Barolo. Som jobbat hårt för att få den tredimensionella struktur. Finns i flera färger och finns i butik nu.
Kuddarna ”Melange” av Nina Jobs är gjorda i samarbete med kvinnokollektivet Kids Ark i Thailand lanseras i vår.img_4614.jpegGarderoben med det luftiga namnet ”Air” designad av svensk-franske Mathieu Gustavsson. En liten lyxig ”utställningsmöbel” med funktion. Kommer även som sideboard.
img_4612.jpegSamarbetet med designduon Jesper Ståhl och Karl Malmvall med ”korgtänk” resulterade fina stolen Wick Chair. Snygg att titta på och skön att sitta i. Lanseras i april

img_4610.jpeg
Lilla söta vasen med skärp från samma företag.img_4611.jpegSött till planteringarna.
Allt från Design House Stockholm (länk) finns bl.a. på NK, Royaldesign.se  
img_4601.jpegDet vackra taket och en hörna av kakelugnen i Nobis svit kräver sin uppmärksamhet den också.
img_4609.jpeg Strings flotta utställning på Furniture Fair. Älskar deras sobra monter och förvaringstips. Och Fogias soffa  Tiki i läder förstås. Design Andreas Engesvik
Styling Lotta Agaton som även belönades med en plats på Årets Rums Maktlista 2016
img_4608.jpeg
Jag behöll faktiskt String-hyllan från mammas syrum original 50-tal. ligger hemma i ett skåp. Nostalgi.

Nu kallar snickaren på uppmärksamhet och kaffepausen är över! Solen skiner och det ser ut at bli en osedvanligt vacker dag!
Kram Susanne
Instagram: susnordstrom

11 reaktioner på “Designhouse date”

 • Maria,kiruna skriver:

  Underbara bilder. Känns långt till våren här uppe eftersom det snöat i flera dagar, men vi har ju vårvinter istället :) ha en bra Torsdag och resten av veckan.

  • Susanne Nordström skriver:

   Tack Maria och detsamma till dig!
   Tappert att hålla ut med era rätt långa ”vårvintrar”. Härligt för barnen dock…

 • Rosa skriver:

  Ja visst är det underbart när det börjar bli ljust när man vaknar / går på morgnarna och samma sak på kvällarna, lika fantastiskt varje år och man blir så lycklig, tänk vad det gör mycket.
  Så roligt det måste vara när sådana här events hålls på intressanta / annorlunda och spännande platser, först få uppleva all ny design och sen all vacker inredning som finns runt omkring, som man får ta del av ”på köpet”.
  Tänk att de där stringhyllorna skulle bli så moderna igen, jätteskoj även om de vi hade när jag var liten är försvunna för länge sedan, tänk man ska spara ha ha.
  Hoppas du har haft en härlig dag och hunnit njuta av solen.
  Stor varm kram
  Rosa

  • Susanne Nordström skriver:

   Så sant Rosa!
   Det är härligt att swisha iväg på dessa piffiga mingel. Som igår, från byggsvängen stress till att piffa på på nolltid och se fina kläder och våriga detaljer. Piggar verkligen upp.
   Kram

 • Jenny I England skriver:

  Hej! Onsdag idag vilket betyder ’sluta tidigt’ fr. jobbet dag! Solen har skinit, krokusarna I blomm samt påskliljorna med. Blå himmel också!
  Nobis -vad fint! Taket och kakelugn -jätte fint. Vi hade en fin kakelugn I Sverige. Saknar den! Ha en fin kväll! Kram

 • Linda H skriver:

  Ja vilket härligt vår väder det är idag. Har varit på vattengympa o sen på bokrean o köpt några barnböcker till våran bebis :) Snart ska jag iväg o fira min sambos syster son som blir 16 år idag. Kram

 • Anette i Örebro skriver:

  Visst är det härligt när det är ljust (nästan) när man vaknar :)
  Idag ska jag ta mig en snabbpromenad hem från jobbet, 7-8 km.
  Då är motionen gjord för dagen, skönt……
  De där stolarna alltså, mmm så fina och vasarna med skärp på
  så söta. Å nu då, bara att jobba vidare……
  Kram från Anette i Örebro

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Instagram