Från barnrum till tonårsrum

Det är sportlovstider, hedrar inspirationen till nytänkandet. Kanske några sysslolösa barn och tonåringar kan pyssla lite med at göra en egen makeover 👌
För sex år sedan fick Julia en makeover i barnrum till tonårsrum i 13-årspresent. Julia hade velat göra om sitt rum i flera år men ingen har väl orkat ta tag i det.
Efter vårt möte fick familjen i uppdrag att starta upp i olika etapper. Julia har tokrensat, för när ett rum ska tömmas inför målning och nyinredning vill man ju inte trycka in allt gammalt krafs igen. Det är väl också lättare när en utomstående styr upp arbetet, för här har det gått som en dans.

.

FÖREIMG_4329.JPGEtt klassiskt flickrum.

EFTERIMG_5710.JPGEtt rum som Julia kan växa i tills hon flyttar hemifrån. Byggde en sängavel i sammet, Julia ville ha den nyansen mörkare än gardinerna. Mattan tog vi från v-rummet och köpte en större dit.
Pläd och lila fönsterlampa Mio sängkappa H&M Home sänglampa Elstore hylla VarDagsRum

FÖREIMG_4331.JPG.

 

EFTERIMG_5648.JPGI stället för endast en byrå jobbade vi uppåt. En meter bred garderob rymmer det mesta. Satt inte tillbaks några hyllor för att få rent som möjligt. Viktigt att få ro när man vill stänga in sig.
Garderob med högblanka dörrar Ikea

FÖREIMG_4340.JPGRensa, rensa, rensa…

EFTERIMG_5655.JPGVäggarna fick Julia dekorera i efterhand.

FÖREIMG_4334.JPGJulia ville ABSOLUT inte ha ett skrivbord, trots övertalningsförsök av sina föräldrar. Och jag tycker att barnen själva ska få känna vad som är bäst.

EFTERIMG_5653.JPGVi hoppade därmed skrivbord och flyttade hit den gamla hyllan.

 

FÖREIMG_4336.JPG

EFTERIMG_5668.JPGDubbla våder sammetsgardiner på var sida boar in rummet. Skönt att dra för utan att få kolmörkt.
Ohlssons Tyger takskenor Silent Gliss.

DETALJER20130531-092706.jpgSpegeln Stave/Ikea på vika-ut gångjärn (finns i förpackningen) och där får Julia gömma sina halsband.

20130531-092734.jpgHittade en liten box som var avsedd att ha liggande eller stående , stylade med lite smått och gott och hängde upp.

20130531-092745.jpgBorrade två hål och tog små metallbrickor, (kan med fördel målas) toppade med egobild Måns Zelmelöw och gjorde en ”titt-tavla” istället.

LITE MYSIGTIMG_5666.JPGGavelmaterial Olssons Tyger kuddarna HM Home överkastet fanns innan
Pappa Daniel har målat, de har själva handlat efter min inköpslista. Vi använt oss av gammalt och nytt.

Ha en fin start på veckan!
Kram Susanne

Följ mig gärna på BLOGLOVIN (klicka på länken och prenumerera, en påminnelse kommer när nytt blogginlägg ligger ute )

4 reaktioner på “Från barnrum till tonårsrum”

 • Rosa skriver:

  Alltid lika fantastiskt att se hur ett rum kan förvandlas när du är i farten och så inspirerande om man står där och tittar och inte förstår hur man ska kunna göra om, så får man lära sig då mycket av dig.
  Ha en härlig dag finaste Susanne och det ser ut till att bli varmare nu 🌞 håller tummarna hårt 😉.
  Stor varm kram
  Rosa

 • ninni skriver:

  Lugnt och fint blev det i rummet. Det syns verkligen skillnad när en garderob kommer in och väggarna blir av med med allt möjligt. Här kommer Julia att trivas! ♡♡♡

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Instagram