Hos Sigrid

Fortsättning följer med de nya badrummen hos familjen Helena och dottern Sigrid. Var där igår och gick igenom en del med killarna. Kimpa-snick sätter igång att bila upp de gamla elslingorna golvet, vilket förstås dånar utav bara den. Grannen under (med en liten butik) ringer på och tvingar oss att sluta. Vad ska man göra?? Fick stoppa arbetet och ha ett lätt krismöte! Får fortsätta nu på morgonen innan butiken öppnar. Och Kimpa blev utan arbete i timmar, och el kan inte göra sitt och bla bla bla….

När vi ändå byggde badrum ett innan jul, passade vi på att göra om i tonårsdotterns rum. Hon ville få bort alla prylar som som drällde överallt, och bara få plats. Rummet är stort men hade mycket olika möbler. Sigrid gillar svart och lila och ville inte ha kvar sitt cerisa och rosa  längre.

FÖRE

20120131-005827.jpg
.

EFTER

20120131-012637.jpg

Det första snabba var att möblera om, att gå rakt in i sängen kändes inte direkt som en hit.
Byggde en sänggavel, köpte färdigsydda gardiner som går att dra för, hela vägen. Ny tavla och läslampor som jag satte upp igår. Några kuddar och en pläd har dom fixat själva. Sigrid har rensat bort jättemycket onödigt krafs.

Tavla Lilla Soffbutiken gardiner Hemtex lampa Light store

FÖRE

20120131-005915.jpg

EFTER

20120131-005935.jpg

Lite lugnare och luftigare.

Tv-bänk Bestå från Ikea lila lampa Light Store övriga saker behöll vi

 FÖRE

20120131-010007.jpg

20120131-075616.jpg

Istället för två öppna bokhyllor, ek garderob och den röda som tog mycket yta…

EFTER

20120131-070657.jpg

…byggde jag tre meter bred 0ch 2.36 hög hög garderob och fick in skrivbordet i den nya hörnan istället. Nu slipper man kliva rakt in i ”arbetet” och det blev så mycket luftigare.

 GÖMMA DÖRR

20120131-010148.jpg

Dörren gömde jag med gardiner på en glidskena.

20120131-010205.jpg

Föreslog en spegel mot tyget men Sigrid vill ha lugnt på väggarna också.

Skrivbordet är från Ikea en köksbänkskiva från Ikea förlängningsdosan till elen har jag satt fast under bordet för att slippa det värsta sladdhavet

20120131-010036.jpg

Så här ser det ut bakom dörrarna. Alla böcker, pärmar och stängde vi in i den högra garderoben, med dörren lättöppnad mot skrivbordet. Mamma H fick en ”smalis” till sina kappor

Garderober med högblanka dörrar från Ikea

Efter gårdagens arbete i stan, ska jag ta mig till Ms W och fortsätta  i nya huset, men jag har gått med rensnings och packpiskan via telefonen ända sen jag lämnade henne i fredags, och det har kämpats duktigt 😉

Kram Susanne

taggar: barnrum

0 reaktioner på “Hos Sigrid”

1 2 3
 • Katarina skriver:

  Oh,vilken förändring.Jättefint och fin färgsättning.
  Du är duktig du och verkar vara en fena på förvaringslösningar.

  Hälsningar Katarina

 • Rosa skriver:

  Vilket fantastiskt rum och så mysigt det blev och så mycket mer tonår, underbar färg på gardinerna varmt och ombonat. Så läckert att dölja dörren med gardinen, så snyggt. Är också helt ”hooked” på dina före och efter bilder det är så fascinerande att se vad du kan hitta på med dina magiska fingrar.
  Grr så irriterande när jobbet går i stå p.g.a sådant där och så många som är involverade, hoppas det gick bättre idag och att allt går som du vill hos Pernilla.
  Kram från Malmö där det är strålande sol och blå himmel så här på min sista dag härnere.
  Rosa

 • Anna-Karin skriver:

  Du är superduktig på hitta lösningar så det ser rent och fint ut.Följt din blogg i många år nu och det är alltid lika roligt att se dina förvandlingar.Många bra tips som man kan omvandla hemma. Tack för en superblogg. Gillar före och efterbilder.
  Kram till dig.

 • mia-maria skriver:

  Men oj vad snyggt det blev!! Jag är som vanligt grymt impad av dig Susanne 😉
  Älskar dina före och efter bilder!
  Men visst är det så att rensning av grejer/kläder gör rätt mycket för att helhetsintrycket ska bli ”lugnare”, samt att sätta dörrar på garderoberna?
  Nu kom den fina kakelugnen bättre fram också och även om dörrarna bakom skrivbordet såg väldigt charmiga ut så blev det väldigt snyggt med den mörka gardinen bakom.
  Ser ut att vara ett härligt luftigt rum med högt i tak och snygga fönster samt stukaturer i taket. Me like:)
  Kram!

 • Madelen skriver:

  Trolleri !!!! Tänk vad lite förändringar kan göra….vad du är duktig!. Du är inte bang för att ta i har jag märkt, var rädd om din rygg bara!! Bra förvaringar saknar jag själv hemma, tack för bra idéer ! Önskar dig en bra dag! Kram

1 2 3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Instagram