Minifix i delat barnrum

Några omvälvande dagar har passerat förbi, mycket sorg med allt som en begravning för med sig. För att sedan dagen efter vår pappas begravning glädjas åt att vår sprudlande glada och vackra Kronprinsessa äntligen fick sin Prins.
Och det var väl inte många ögon som var torra när Prins Daniel höll sin klockrena hyllning till sin hustru. My och jag tog oss ner till Dramaten och fick en skymt av brudparet, när ekipaget swischade förbi till folkets jubel!
Fort gick det, men vad gör väl det, vi var ju där…. 😆

 

MINIFIX I DELAT BARNRUM

Nu till något helt annat, en minimakeover hos en liten Tom och syrran Elsa, som jag hjälpte för ett par år sedan.  Barnen delar fortfarande rum men till hösten ska Elsa få ett eget krypin, med platsbyggd loftsäng och Tom ska behålla det här rummet.

FÖRE

Mamma C var ordentligt trött på den röriga ”svarta tavlan” som fanns där när man flyttade in…

 

EFTER

…så den målade jag över med röd färg. Köpte skrivbord, stolar och en prylhylla.

FÖRE

Blommorna som är målade på väggen ville man behålla, men byrån tog vi bort. Sängarna byttes ut mot…

EFTER

…en våningssäng. När jag var ute på det stora varuhuset för att köpa allt, fick jag beskedet att den vita sängen som var med så fint i katalogen och som jag hade på min inköpslista, endast fanns i furu!!! Så en furusäng blev slipad, kvistlackad och ommålad till vitt! Men usch vilket merarbete det blev! 

FÖRE

Barnenfick en varsin 50 cm bred, och 2.36 hög garderob i stället för den lilla som stod där innan. Tänk alltid på att jobba på höjden för att få mer golvyta.

EFTER

Tog bort de nedersta hyllorna och ersatte med  köks/väggskåp från IKEA, (endast 37 cm djupa) och la en skiva ovanpå. Blir ett lugnare intryck om man kan stänga in lite prylar.
Satte upp krokar bakom dörren och på väggen,och en spegel på sidan av garderoben. 

Kram Susanne

 

0 reaktioner på “Minifix i delat barnrum”

 • Nelle/ Hobbydraken skriver:

  Hej, googlade på ”delat barnrum” och hamnade här. Vår 2-åring ska flytta in i storebrors rum idag och söker lite ideér på nätet :)

  Tack för inspirationen!
  http://www.hobbydraken.bloggspot.se

 • Sofia skriver:

  Jättebra om du vill fota garderoberna nästa vecka så får jag se hur det ser ut, tack

 • Caroline skriver:

  Jätte kul att se hur du har fixat barnrummet!!

 • Susanne Nordström skriver:

  Hej Sofia!
  Ska till familjen nästa vecka, kan fota då, annars står garderoberna på samma ställe som innan, fast 2 stycken då. / Susanne

 • Sofia skriver:

  Hej!

  Ska snart göra om i mina barns rum oxå men vet inte riktigt var jag ska placera garderoberna. Undrar om du skulle vilja visa en bild på dom oxå hur det blev efteråt och även på spegeln. Tack!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Instagram