Retrotips i barnrum

Det vankas röjning i Lukas rum inför de kommande gymnasiet i höst. Det behöver ”vuxnas”en del, men framför allt så är det sååå mycket grejer överallt.
Han är inte mycket för att hålla ordning , när det ska städas så trycks allt i i skåp och lådor.
(Fast det gör vi väl lite till mans.) 😉

Lukas är inne på sin 10:de marin camps dag , och en lätt var-tar-tiden-vägen-sentimentalitet dyker förstås upp i rumsröjandet, som kanske kan vändas till något litet tips.

 

20110629-101654.jpg

Den här rejäla hurtsen köpte jag hos Myrorna i Skärholmen för en sisådär 13-14 år sedan. Den har bytt färg och knoppar några gånger.
Brorssonen Vicke ärver den nu. Med nya knoppar och färg kan man förändra otroligt mycket. Att t.ex. byta knoppar/handtag på köksluckorna kan ge ett ”nytt” kök.

 

20110629-101715.jpg

Lite patina på sidan…

.

20110629-101733.jpg

Här var den blå med fyrkantiga plastknoppar. Lukas har verkligen styrt sitt  och alla  färger i sitt rum sedan han var liten. Och en salig röra har det varit, men han har stormtrivts.

Typ: Mamma nu vill jag ha gröna ränder på väggarna och blå stjärnor i taket! (fast dom fick flytta ner på väggen)
Det här är taget för 11.5 år sedan och det har ändrats flera gånger sen dess.
Jag tycker att det är viktigt att involvera barnen i rums planeringen, lyckan när de får berätta för andra att: Jag har valt själv är härlig att se.

20110629-101803.jpg

Monstersoffan ”den hemska”! mycket gröna trådar var det spred sig…
Men ungen blev så kär i tyget när vi skulle fixa till säng/soffan, och vägrade att vilja ha något annat tyg och jag fick ge med mig till sist.

Reportage från Expressens helgbilaga år 2000

 

20110629-101748.jpg

Loftsängen skulle jag måla om omgående, men hann liksom aldrig med, jag sålde den vi så for Ikea kom med sin stålrörsmodell som var rätt mycket coolare.
Reportage från Föräldrar och barn

Jag är förtjust i loftsängar för att frigöra golvyta, sen tycker barn oftast att det är så mysigt att vara i sin ”koja.

Kram Susanne

0 reaktioner på “Retrotips i barnrum”

1 2
 • Rosa skriver:

  Ja tänk så mycket det händer i barnens rum, kul att kunna se tillbaks och minnas det som bara var JÄTTEHÄFTIGT den gången. Så undebart för Lukas att ha en sådan fixarmamma som du som verkligen kan uppfylla drömmarna.
  Hoppas du har haft en härlig dag.
  Kram Rosa

 • Emma skriver:

  Har du varit programledare i Äntligen hemma? Hur länge då? För ca 10år sen eller?
  Blev du aldrig sugen på fler barn eller blev det inte så helt enkelt… Du verkar ha lika mycket energi med alla jobb projekt som kompisen Pernilla.

 • ulrika skriver:

  Va kul att se gamla artiklar. Hade ingen aning att du hade varit med i Äntligen hemma. Tack för en suveränt bra blogg!

 • Fika skriver:

  Men, gud va roligt att se – tiderna förändras kan man säga!!
  Roligt att förnya gamla saker och använda igen…är precis i gång med att måla om en gammal skänk – vit förstås!
  Må så gott och sköt om dig!

 • Malin Andersson mesbahi skriver:

  Kära susanne!

  Oh härligt att du visar det här reportaget haha den där bilmatta från ikea hade albin din son och albin är lika gammal och loftsäng hade albin men det va jobbigt gå upp och bädda och sen va det nära till taket det glömmer jag aldrig
  Ska du måla om lukas vita byrå? myrorna har verkligen massor bra saker jag brukar gå till myrorna i sundbyberg centrum och ibland till hötorget men i hötorget har de inte mycket möbler som i sundbyberg centrum :-) Jag hittade en söt john blund docka så han står i hallen förtillfälligt :-) Skönt för dig komma ut till ön och koppla av det behöver du verkligen och då kommer säkert pernilla och göra dig sällskap massor kramar till dig och önskar dig en trevlig sommar jag åker till tallinn med albin på fredag som jag har aldrig varit där så vi passa på att åka dit på lilla semester kram till dig

1 2

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Instagram