SOMMARBLOGGEN
Pernilla ringde just sitt dagliga samtal från sitt underbara hus i Marbella. Alltid lika härligt att tjejprata om ditten och datten. Vi har nog ungefär lika varmt här som där, alltid något.
I söndags var jag helt solo på vår sida. Överraskades av en helt galen tromb just som jag skulle äta min halvsena lunch.
Från noll till hundra slog den till och utemöblerna flög omkring. Himlen öppnade sig förstås när jag sprang runt och samlade in och säkrade så gott det gick. Kollade förtöjningar på båtarna, blev genomblöt och förundrades av naturens förändringar. Men herregud så läskigt det var!
Vilket gjorde att min middag blev ännu senare. Lagade en grymt god räksoppa med grönsaker i, saffransailoi, sippade på ett glas bubbel och Netflixade i soffan. Såå mysigt!
Efter storm kommer lugn.
Jag kanske var liiite övertydlig, men det skadar inte. Kom på att sopkärlet som sex hus delar på skulle få en mer undanskymt plats. Vid bastubryggan i stället för, nära Saras hus. Ingen blev gladare än Sara.
Peppe flyttade tunnan och vips dök det upp två solstolar i stället 😊
I går fick vi två trevliga gäster från stan. Doktor Danne och seglings-Anders. Bubbel, öl snacks på nya bryggan. Anders bjöd på förrätten, vi fixade middagen. Bjöd in vår mysiga kompis Annika från andra sidan ön oxå.
En sån där magisk natt att minnas i höstmörkret. Inte en enda middagsbild tog vi heller. Svårt att hinna med allt när man är värdinna…
I morse bjöd Anders och hans kompis Danne på värsta ”hotellfrullen” på Anders grymma segelbåt. Grapefrukt och fil, rostbröd, kaffe och ägg dök upp också. Såå gott!
Omysigare frukost vid bastubryggan kan man ju ha 😇
Apropå mat så är det några som frågar efter mina recept, både här och på IG. Jag lagar ju aldrig efter recept utan kör lite spontant. Malin undrar över mina (ständigt återkommande) scampispett.
Här är en variant:
Scampi/jätteräkor röd paprika, tinad frysbroccoli, lax, torskrygg, rödlök mellan bitarna.
Lägger fisk och scampi i en marinad av olja och kryddor – T.ex. Harbamaresalt, mald vitpeppar, curry, grillkryddor, cayennepeppar/chilli. Då får den en bra smak som går in fint. Snittar man scampin i mitten till hälften, genomsteks den bättre.
Trä upp på spettet lägg på en vanlig gratängform under arbetets gång. In i ugnen ca 15-20 min 220 grader. På grillen ca fem minuter sen vänd och fem min till, lagom värme)
Serverar med en aioli av majonäs och lite gräddfil, massor av pressad vitlök och saffran. Smaka av med flingsalt och nymalen peppar. Även hollandaisesås är gott till.
Brukar även ta champinjoner, zucchini eller vad som finns hemma.
Sen är det bara att njuta av den supergoda och lättfixade rätten som är perfekt att förbereda.
Den här tjusiga solnedgången fångade Peppe med systemkameran.
iPhone i all ära med solen fastnar inte lika fint som i verkligheten.
Nä, nu ska jag bädda ner mig på nya bryggan och ta en siesta. Dessa middagar och varma nätter tar ut sin rätt.
Kram Susanne ☀️
Hej Susanne. NU såg jag hur man kan kommentera! Haha, så trög jag är…..
Vill även till dig framföra ett stort tack för en härlig kväll i somras när Anders och jag fick hälsa på er på ön med segelbåten. Ni är generösa och varma människor och kvällen var en av sommarens höjdpunkter! Glada hälsningar! Dan
Underbara bilder! Skulle bli fina tavlor tror jag 😃
Tack Nina!
De är iaf duktigt memoriserade i sinnet tills nästa sommar 😉