Visar arkiv från januari 2015

Safari & hemlig hotellpärla

Safari är ett måste, tycker jag, om du är i Syd Afrika. Jag fick chansen att komma till AQUILA Där jag faktiskt fick se alla ”The big five”. Vilket är leopard, lejon, elefant, noshörning och afrikansk buffel. Jag kan varmt rekommendera denna Safari som är nära Kap Staden, ca 2 1/2 timmes resa. Små barn tycker jag är onödigt, man behöver förstå, för att kunna minnas, men alla är varmt välkomna.

IMG_3069

 

Det var obehagligt att komma ”för nära” vilket vi gjorde flera gånger – såklart. Det var ju därför vi var där 😉

 

IMG_2883

 

Lejonhonan var magiskt vacker och… liiite nära mig med öppen dörr 😉 Ingen yogaandning fungerar där inte 😉

 

IMG_2905

 

Men, efter safarin så väntade något lite mindre läskigt i den lilla staden Robertson, ca 1 timme från safarin. The Roberson Small Hotel. Ett helt magiskt litet paradis mitt bland vinrankarna. Området man passerar mellan kap Staden och safarin jag nämnde ovan är Syd Afrikas största vindistrikt. Och lova mig… berätta inte för någon om detta lilla paradis. Kocken Reuben, som för tillfället är och spelar in ”Mästerkocken Syd Afrika” har skapat en fantastisk meny vi dinnerade. Så tjejigt och så kul. Vår favorit bubblor – ja dem drack vi upp och senare, skulle vi få möta en av skaparna av dessa små rosa bubblor 😉

IMG_3032

 

Att smyga ut och doppa tårna så här… Ja det gör att man blir driven, fokuserad och medveten, om vad man verkligen jobbar så hårt för att uppnå. IMG_3044

 

Inga ord…

 

IMG_3056

IMG_3067

 

Allt i livet kräver eftertänksamhet, en stund av stilhet. Då du ska reflektera, insupa, se vad du lärt dig av den gångna dagen. Tid att ge dig själv komplimanger, fundera på vad du vill göra bättre kommande dag. Smått. Vi pratar smått. Ett leende. En kram. En snäll tanke. 

IMG_3076

 

IMG_3045

 

Min dag krävde ganska mycket av just det. För vem får chansen att se ”the big five” och sedan landa här…? Jag tar med mig alla känslor, stoppar in dem långt in i själen. För det kommer alltid, för oss alla, en stormig tid då vi behöver minnas de goda stunderna för att inte gå under. Så jag kommer spara dessa känslor, precis där, under hjärtats högra klaff, där jag bara kanske, kanske kan känna min själ.

Namaste

Vid världens ände finns… pingviner

Ett måste när man besöker Syd Afrika är att besöka nationalparken där Cape point. Den sydligaste spetsen på jorden innan Antarktis 😉  Här hittar du afrikanska pingviner. Väldigt söta. jag äskar PINGU!!

IMG_2811 IMG_2752 IMG_2853 IMG_2855

IMG_2692IMG_2689

När solen sakta gick ner över cape town möte jag upp Peter mina tvä nära vänners bror, som gått mot strömmen, valt en annan livsstil än sina advokatkompisar och nu lever ”happy life” i Syd Afrika på heltid.

IMG_2849

Instagram