Visar arkiv från september 2015

Troll

Jag har jobbat med nättroll i över 8 år, jag vet hur de funkar. De ”vanliga” nättrollen. Sedan finns det de som bara är troll. Som tar nätet ut i verkligheten. De sätter troll ut i verkligheten. De vet inte alltid vilka stenar de sätter i rullning. Det är läskigt. De förstör faktiskt människors liv. 

Jag vet också vad läsandet av andras liv kan göra med dig – om du inte som vi ”vanliga hobby cybersurfare” gör, när varningsklockorna börjar ringa – slutar läsa,stänger av datorn, pussar dina barn, föräldralåser vissa sidor och pratar med dina nära och kära. 

Ja när du inte gör det. Utan tar friheten att sitta kvar, skriva elakheter, hota eller än värre skrida till verk med hemskheter. I verkligheten. 

Jag har arbetat med polisen, socialen och psykologer genom mina år. Jag har raderat trådar och gett svar på tal. Jag har fått skriva anmälningar och printat ut hundratals sidor i bevismaterial, coachat så kallade ”värdar” som frivilligt kastar sig ut i cyberspace medan vi andra sover för att skydda, stötta, ge svar på tal, avslöja trollen och finnas där – när det händer.
När man är offentlig så syns man mer än den generella ”sociala” personen på nätet. 

Trollen tror att de känner personen i fråga. Vissa får fler troll efter sig än andra. Ibland  kan jag tro att det är slumpen. Ibland har man bara otur och ett troll snubblar över någon stackars mamma som startat en liten blogg för att skriva av sig, hon får sedan höra att hon är en dålig mamma, ful mamma, att hennes barn inte borde få vara hos henne etc eller  ett litet inredningskonto på instagram som spammas med elaka kommentarer och hot. Jag har mött dem alla. De utsatta. 

Jag har också stött på trollen. Både de stora och de små. Jag förundras alltid. Hur små de är. Hur fel de har. Hur ”vanliga” de är. Hur de avslöjar sig, men tror att de inte syns. Inte hörs. Man ser alltid trollen om man tänder lampan. 

Det jag egentligen vill säga är att:

Var rädda om er där ute i cybervärlden. Och tala med era barn och barnbarn. Med era vänner. Och framförallt. Trolla aldrig. Ni hittas. Utsätt inte människor för elakheter eller anklagelser. Som du inte direkt kan säga till deras ansikten. 

Namaste och massor av ljus till alla er goda ljusbärare där ute<3

Namaste

Sann lycka

Jag är så oerhört lycklig. Över att ha landat, över att få snosa i hårbotten på De två varelserna som fyller mig med så mycket ljus. Mina underbara barn!!! Så älskade. Av mig. Av min man. Av oss. Vi har längtat ihjäl oss<3 Jag sprang direkt till skolan för att överrösa dem med puss. Hade ocå släpat med små belgiska ( jag VET;) choklad pops till dem i handbagaget. 

   

Jag känner sådan tacksamhet över att leva det liv jag lever. Att tillåta mig att leva här och nu. Med närvaro, barnen, yogan, alla de möten jag får uppleva. Att fånga dagen. Fånga de få år som barnen är mig till låns. 

Nu är jag hel igen. ( Vilket jag alltid ÄR, men såklart MEST med barnen ) 

I eftermiddag kommer New York guiden jag lovade er;) men nu måste jag jobba lite teknik och beta av min to do lista;)

Och tänk så mycket ljus, glädje och generositet det finns på jorden! 

Pernillas väska å dator är tillbaka! Bara det! 

Namaste <3 till er alla och låt aldrig någon få er att sluta hoppas på Det goda.

 

Instagram