Visar arkiv från oktober 2021

Moderskapet

Genom åren med blogg har jag skrivit om detta. Anledningen till att jag faktiskt gör det jag gör. Nova.

 

Flickan som valde mig. Flickan som med sina gråblå ögon viskade utan röst redan innan hon såg dagens ljus. Hjärtat mamma – lyssna på hjärtat.

 

Själen som alltid funnits där, nära min.

 

När jag var 21 år blev jag gravid med Nova. Cosmo Nova. Jag har nog aldrig varit så säker i hela mitt liv. Med blicken fäst mot Afrikas kust, med Gibraltar som enda skugga på den rosaskimrande himlen visste jag – Att hon landat i min mage. Att väntan var över och att det skulle bli vi två. Igen.

Nio långa månader av väntan och tre månader av protester över att ännu en gång blivit ”tvingad” ner till detta ”getto” av planeter i universum så lugnande du ner dig… Du borrade in dina ögon i mina, där på badrumsgolvet där vi varje dag och natt kämpat med amning och annat vi båda glömt bort hur man gjorde eller gjort – tog tag om mitt finger med din ännu rosaskimrande hand och vi slöt en pakt. En pakt att alltid påminna varandra om det där vi båda kom hit för att göra. En pakt om att alltid välja hjärtat. En pakt om att alltid vara ärliga med varandra. Att alltid förlåta och supporta. Du är inte här för mig, jag är inte här för dig – men alltid tillsammans , sida vid sida.

 

Min Cosmo Nova.

Du ligger i min famn, idag 16 år, som så många gånger innan. Du är sjuk och vill ha mig nära. Mitt ego älskar din närhet, mitt hjärta lika så – men jag ska också lära dig att stå självständigt – du ser upp på mig och jag på dig och inget är sig förändrat från den där dagen i badrummet när vi slöt vår pakt – du är så vacker och så klok. Du guidar mig ofta och jag försöker bekräftar dig i dina känslor och val. Det gör ont att vara människa. Det är rått och hårt. Det gör ont att lära om. Det är en mörk, hård och kall värld vi valt att ännu en gång komma ner till – men här finns också ljus, mer ljus än det funnits på hundratals år –  och vi väljer ljuset.

Du står alltid pall i de mest brutala stormar. Trots att du hittills upplevt mer än de flesta borde få ha gjort i din ålder. Eller ”borde” – Du har din agenda klar – allt blir som det ska, och du rustar dig. Du tränar. Du slipar dina sinnen, du bygger muskler och kraft. DU strålar och det hotar, du vågar där andra tvekar – jag känner igen mig så i dig – men du är så mycket kraftfullare än jag någonsin varit. Du är Nova. Cosmo Nova.

Likt jag själv blev tvungen att tumla runt i lavin efter lavin. Ibland fysiskt , ofta psykiskt så ser jag hur du tar dig framåt. För du är den du är. Din själ expanderar och ditt hjärta styr dig. Precis som vi lovade varandra där någonstans , långt bort, bakom Orions bälte , på en bädd av stjärnstoft och himlavalv. . .

Ska vi överleva på jorden måste hjärtat få styra. Alltid. Både när vi är människor och själar.

Genom att följa våra egna. Varje dag. Kan vi också inspirera andra att göra detsamma. Och därför är vi här. Tills den fysiska världen släcker våra kroppar är det vårt kall. Att följa hjärtat.

Cosmo Nova, du är en ledstjärna, en urkraft och det vackraste jag mött på jorden. Inifrån och ut. Tack för att jag får kalla mig din mamma, dig – dotter.

Namaste

På datorn, i sängen, på mattan – överallt

Jisses, i två veckor har jag försökt publicera via min wordpressapp. Men inget har fungerat – bagarns barn haha …

 

Så… here we go!

 

Hösten är här och med den går allt i ett rasande – magiskt tempo! Äta , Sova, Vila , Träna – Arbeta (i omvänd ordning )

Om två helger är det RETREAT dags igen – Älvkarleby och Susannas Herrgård ( som vi döpt om till Frugård *haha) Slutsålt vilket är KUL ! SÅ vi har lagt in ett riktigt härligt Winter Retreat 3-6 februari igen för att maxa den sagolika vintern som är på ingång! BOKA och LÄS mer HÄR

img_1178-1.jpg img_9631.jpg

Därtill är min coaching igång och det är så fantastiskt att se alla som bara EXPLODERAR ut i saligheten just nu! WOW! Boka kan du göra HÄR

Patrop har öppnat och är en succé ! Såklart – Alexandra är magi och så jävla viktig! Jag är där varje måndag kl 07:00 och håller yoga <3 Dröm!

 

Pernillas husbygge rullar på och det ÄR SÅ KUL!! Så tacksam och glad att vara en del av denna dröm!!!

Ni har väl inte missat hennes instagram @villa_wahlgren ?! Kolla in!

 

Annars är det mycket dator och avtal just nu. Det är 2022 som knackar på dörren och mediavärldens karta ritas om hela tiden. Jissesssss vad det har hänt grejor – men jag börjar bli gammal i gemet haha – så jag ser saker annorlunda nu – så roligt , och tryggt. Jag tycker om att bli äldre <3 Det passar mig fint …

 

2022 är ett drömår. Men att leva för dagen är mitt motto – för det är här det händer <3

65399512246__2cae0456-3f19-4642-be9b-42dff9b3c30f.jpg

Namaste

 

 

Instagram