Visar arkiv från februari 2018

Paris

Så är jag på resande fot igen… ska ner till Paris på möten och test av ett nytt digitalt verktyg som bara finns på testskärmar där än så länge :) Kul!

Lite mycket resande just nu, men älskar att ha luft under vingarna 😉 och världen är min arbetsplats. Så är det bara.

Ni missar väl inte mina retreats?

Breathe Sthlm 6 mars på Stureplan

Breathe Kids 17 mars för barn och deras föräldrar

Villa La Madonna 12-15 oktober

Därtill sitter jag och arbetar på inte mindre än tre sommarupplägg;) Woohoo!:)

Namaste

Tobiasregristret

Igår var det mammakväll för akademilaget! Leons fotboll tar verkligen upp en stor del av en fritid jag inte ens hade innan han började spela:)

Men det är sååå härliga kvinnor, killarna är fina och Leon älskar sitt nya lag. Jag ÄLSKAR snälla människor. Och dessa tycks vara ett gäng underbara kvinnor – ME LIKE!

En annan sak jag vill prata med er om är Tobiasregistret. Tobiasregistret är det svenska registret för blodstamceller. Gå med idag, så kanske du kan rädda någons liv imorgon.

Varje dag drabbas någon i Sverige av en livshotande sjukdom som kan behandlas med blodstamceller. Blodstamceller kan alltså rädda liv, om vi bara kan hitta rätt givare.

Idagsläget är leukemi den sjukdom där blodstamceller oftast används som en sista utväg. Men det finns många andra sjukdomar som kan behandlas på samma vis, bland annat svår blodbrist, immunbristsjukdomar och ämnesomsättningssjukdom.

Blodstamceller är de celler som bildar blod. De finns framför allt inuti benen, i benmärgen. Genom att ge en sjuk människa nya blodstamceller kan de bilda ny, frisk benmärg och nytt, friskt blod.

Men för att det här ska fungera, krävs att givare och mottagare har samma HLA-typ. Enkelt uttryckt är HLA en sorts markörer på cellerna, som hjälper kroppens immunförsvar att känna igen främmande celler. Har cellerna fel HLA angrips de av immunförsvaret och då fungerar det inte att transplantera.

Ungefär en fjärdedel av alla som behöver en stamcellstransplantation kan få sina nya stamceller av en familjemedlem. För de som inte kan det, är problemet att det finns flera miljoner olika HLA-typer. Därför krävs det att många är beredda att ställa upp, så att alla som behöver kan hitta en lämplig givare.

Ju fler potentiella givare som finns att välja på, desto större chans att hitta en som passar helt enkelt. Och det är här som Tobiasregistret kommer in i bilden.

Läs mer och anmäl dig här

Instagram