Visar arkiv från december 2017

Om att bara vara

Ibland så tror vi människor att för att samla energi behöver resa långt bort eller ta flera timmars pause. Eller kanske att du går och lägger oss och sover. Men så fungerar inte livet eller våra ekonomier. Vi måste jobba och vi måste ha ett konstant flöde av ekonomi in för att klara oss i samhället.

Men hur gör man då för att fortfarande inte stressa ihjäl sig. Hur gör man för att försöka vara närvarande i stunden samtidigt som vi alla springer emot en framtid.

Jag pratat om det förut här på bloggen. Micropauser. Hur genom att stanna upp ditt steg, ett andetag eller en rörelse och bara ta tio djupa andetag. Det finns en företagsledarna som säger att det finns inga problem som inte går att lösa på 20 minuter :-) och kanske är det så? :-) Att om vi verkligen ger oss an ett problem så tar det kanske inte behöver ta upp mer tid.

Det kanske är 20 väldigt jobbiga minuter. Eller kanske bara tio minuters jobbigt telefonsamtal. Eller så kanske det leder till en kram efter redan åtta och en halv minut. Vem vet? Jo den som tar tag i det även om det inte känns så lockande. Jag pratar om att man innan man går in ett möte kan låsa in sig på toaletten sluta ögonen och andas tio djupa andetag.

Jag pratar om att man innan man kliver ur sängen sträcker på sig och tar 10 djupa andetag och bestämmer sig för att vad än som kommer mot en idag så ska man tacka det, lära sig och vända andra kinden till. Om så bara en dag. Pröva.

Att sitta kvar i bilen en stund innan man hämtar på dagis och bara låta dagen landa och bestämma sig för att från och med nu så är barnen det enda fokus du ska ha. Inte då-tiden och inte framtiden utan bara här och nu tillsammans med dina barn.

Bestäm dig för att se mirakel i vardagen det pågår faktiskt mirakel runtomkring oss hela tiden. Alltifrån solen som spricker igenom molnen till den där parkeringsplatsen som bara dyker upp när du som mest behöver den :-)

Pröva.

Namaste

Julfest

Igår var det julfest med ”fotbollsfamiljen” Då vi umgås på sidan av plan har vi vuxit allt tajtare med föräldrarna i Leons lag. Eftersom jag inte har nått företag som bjuder mig på julmiddag så får jag styra upp det själv. Med ”familjen” :)

Självklar med Pernillas vin:)

Och hemmagjord mangosalsa till min mans Carnita.

Juldekoration på bordet :)

Pia är en av de härligaste kvinnor jag någonsin mött. Jag är kär i henne!!!!

Alla ska med…. Otroligt rolig kväll.

Drömmer om Verbier. Om snö, längtar efter min lillasyster sååå mycket!!!!!

Instagram