Visar arkiv från augusti 2016

Styrka i en smoothie

Tjejer! Den här gör underverk!!!


Grön, mjuk, krämig och helt underbar! 

Det här slänger du ner i en mixer ( jag använder Blendtec) 

3 nävar färsk spenat

3 dl kokos eller mandelmjölk 

1 avokado

En smoothie mix påse – tex coops eller tre nävar valfria frysta bär ( min favvo är mango ) 

1 msk chorella 

1 msk Strandnypon ( kolla in Helhetshälsa ! ) 

1 tsk vaniljpulver 

MIXA!


Namaste

Gå till källan

Allt flyter på och höstens krispiga luft fyller mina lungor, vindarna tar tag i mitt hår, regndropparna smeker mitt ansikte likt de salta tårarna jag tillåter mig själv att rulla längs min kind. 

Jag cyklar lite i uppförsbacke. Ror med åror över välkänt vatten men med en känsla av att allt inte står rätt till. Fast allt är rätt. En känsla. Som grundar sig i historiska vingslag utan sanningsrelevans. Livet.

Vad kan jag göra annat än att ro vidare, andas, låta stormen som alltid uppstår efter en lång sommar stiltje. 

Jag tvivlar på min förmåga ibland. Det gör vi alla. Tvivlar på att jag kan förändra. Tvivlar på att godhet alltid övervinner småsinthet – jag tvivlar – för att andra kanske tvivlar. Men tvivlet kommer ur lekar jag inte leker. Tvivel är ett mörkt moln som ofta kommer ur mörka gränder, platser dit ljus aldrig kommer – och ur Skvaller.

Magen ber jag er alla lyssna på. Men vi männiksor är också formade av vår historia. Har vi upplevt svek, ifrågasatts eller skadats under livets berg o dalbana är det oerhört lätt att falla in i dessa tvivel igen. Och alla har vi blivit svikna. Alla har vi haft männiksor som ifrågasatt oss. Alla bär vi ärr från livets olika strider. 

Beror då mitt tvivel på, att jag alltid vill göra rätt, vara rätt eller på mina EGNA KÄSLOR? På att jag lockars ner i en mörk gränd utan ljus? Eller på vad andra SÄGER? Som jag låter mig berörs av – för att jag är mänsklig?

Allt du sänder ut i universum kommer tillbaka till DEJ. Därför försöker jag bara sända ut gott. Försöker göra gott. 

Hör du någon säga något dumt, eller livnära sig på att tala illa om någon du känner. Säg till. Var inte missunnsam. Var generös. Var lyhörd – ta reda på fakta.  Eller släpp.

Vad är fakta. Vart kommer faktan ifrån? Ifrågasätt. Finn KÄLLAN. GÅ ALLTID TILL KÄLLAN, när du undrar något, känner något, misstänker något. Dränk tvivel i fakta. Tänd lampan i gränsen. Bemöt rädslan att inte duga. För det gör du. 

Där finns svaret. Gå till KÄLLAN. Få svar, släpp, gå vidare. 

Tvivla inte, ta reda på fakta, hitta källan till dina känslor. Lita på att det finns männiksor som vill dig gott. Lita på livet. På dem du har omkring dig. 

Därför släpper jag nu tvivel. Ordet suddas ut ur mitt vokabulär. Här och nu. Likt dimma skingrar sig i solens strålar. Jag tänder lampan. Kan bara förändra min inställning – inte andra. Släpp. 

Njut av hösten.

Namaste

Instagram