Ett steg närmare lite bättre hälsa

 

Morgonstund har guld i mun, i mitt fall är det i form av färsk ingefära (ca 5 cm) och ett grönt EKO äpple i en juice juicecentrifug. En juicecentrifug är en kanoninvestering för hela familjen. Den pressar och trots att de är lite (påstås) meckiga att rengöra så är det inte svårare än att diska en stekpanna för hand.

På vinterns som nu, behöver våra slitna kroppar all extra boostning de kan få. Ingefära är en kraftig antiinflammatorisk rot som också påverkar ditt blodsocker positivt. Du kan minska risker eller symtom från inflammation genom att välja antiinflammatoriska mat så ofta du bara kan. Att använda ekologiska, bio dynamiska produkter, gör att du också slipper kemikalier, miljögifter och tillsatser.

 

IMG_1404.JPG

 

Andra livsmedel som verkar för DITT välbefinnande är

– Blåbär och jordgubbar, särskilt de som är kraftigt blåa eller åt det nästan svarta hållet, detta gäller alla bär, och dessa innehåller stora mängder antioxidanter.
– Vildfångade fiskar som lax, tonfisk och makrill – Namnam!!

– Nötter som valnötter, mandlar och hasselnötter, alltid blötlagda eller rostade.

– Gröna bladgrönsaker som spenat, grönkål och grönkål samt alla alger. Dessa blir allt mer populärt i och med den gröna vågen som sköljer över Sverige.

– Papaya  är en frukt som allt fler svenskar hittar, kasnke på grund av våra många resor till Thailand :-) Den verkar antiinflammatoriskt i kroppen, på grund av enzymet papain.

– Gurkmeja motverkar inflammation, används i matlagning, men behöver användas i lite större mängd för effekt på hälsan.
– Chilipeppar verkar antiinflammatoriskt, samt höjer kroppstemperaturen en aning, som är bra för att mota bort virus, bakterier och inflammationer.

IMG_1314.JPG

Utevistelse… jag tjatar och tjatar men vi människor BEHÖVER vara ute, få syre, umgås med naturen. Pröva!

 

IMG_0898.JPGNamaste

8 reaktioner på “Ett steg närmare lite bättre hälsa”

  • Anette skriver:

    Hejsan! Härlig ny blogg. Vi kör just ingefära typ i alla juicer vi gör själva, förstår precis vad du menar. Älskar det. Jo blev nyfiken på varför man bör blötlägga eller rosta nötterna? Tack på förhand/Anette

    • Emilia skriver:

      Hej Anette, vad kul att du, likt jag gillar ingefära! :-) Anledning till varför man ska blötlägga är för att undvika något som heter lektiner – de kan irritera tarmslemhinnan och orsaka problem ute i kroppen OM du lider av läckande tarm (något som väldigt många människor idag gör pga dålig kost, försurning och obalanser i kroppen) Det är precis så läbbigt som det låter : / Hoppas få se dig mycket här inne :-)

      Kram

      • Pernilla skriver:

        Precis min fråga, tack för svar. Min last i livet är naturella cashewnötter, men dessa bör jag alltså rosta?

        Kul med en ny blogg att följa (ny för mig alltså :))! Älskar yoga och försöker vara hälsosam…

        • Emilia skriver:

          Hej Pernilla! Först;) vilken bra ”last” du har;) våra kroppar mår bra av nötter;) å Varmt välkommen in till min blogg:)

          Det finns oerhört många olika teorier kring nötter, värme, hälsa och ohälsa. Min personliga rekommendation är att rosta dem en stund i ugnen, skaka runt dem lite gran, låt svalna och njut.

          Snart kommer ett syndigt gott recept upp här på bloggen med kokossockerkanderade cashewnötter – bara för dig;) och er andra som älskar nötter:-) kram

  • Christana skriver:

    den som ändå vågade yoga utomhus!!!! Modig du är Emilia! Roligt att få börja följa dig :)

    • Emilia skriver:

      Modigt 😉 tack, pröva själv, ta av från stigen, gå ut på en klippa. Sätt dig ner, andas – så börjar du ,) Kram

  • Wetterström skriver:

    Hur länge har du praktiserat yoga?

    • Emilia skriver:

      Hej, det blir ett lite ”luddigt” svar, för min yogaresa har varit lång. det började för 10 år sedan när jag väntade mitt första barn, men jag ”fattade” inte grejen och blev bara stressad av omn ljus, klockor och mådde illa av rökelser. Nått å senare tog en vän med mig till en liten yogastudio. Där pratade vi mer än yogade, och jag började förstå. Att yoga inte var en presterande träningsform, utan nått helt annat. Att man ska börja med andning, insikt och små små steg (som att börja jogga på stället, för att sedan jogga 5 min, för att sedan promenera 10 min, jogga 15 min, gå 20 mn etc ) Efter nått år till möte jag en yogalärare som tog mig till, vad jag kallar, fas tre – där jag är nu. Övningarna blir längre, mer dynamiska och jag praktiserar varje dag, om än bara 10 min ) Så, det är svårt att säga EN tid 😉 Yoga är olika faser ;.) Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Instagram