Gå till källan

Allt flyter på och höstens krispiga luft fyller mina lungor, vindarna tar tag i mitt hår, regndropparna smeker mitt ansikte likt de salta tårarna jag tillåter mig själv att rulla längs min kind. 

Jag cyklar lite i uppförsbacke. Ror med åror över välkänt vatten men med en känsla av att allt inte står rätt till. Fast allt är rätt. En känsla. Som grundar sig i historiska vingslag utan sanningsrelevans. Livet.

Vad kan jag göra annat än att ro vidare, andas, låta stormen som alltid uppstår efter en lång sommar stiltje. 

Jag tvivlar på min förmåga ibland. Det gör vi alla. Tvivlar på att jag kan förändra. Tvivlar på att godhet alltid övervinner småsinthet – jag tvivlar – för att andra kanske tvivlar. Men tvivlet kommer ur lekar jag inte leker. Tvivel är ett mörkt moln som ofta kommer ur mörka gränder, platser dit ljus aldrig kommer – och ur Skvaller.

Magen ber jag er alla lyssna på. Men vi männiksor är också formade av vår historia. Har vi upplevt svek, ifrågasatts eller skadats under livets berg o dalbana är det oerhört lätt att falla in i dessa tvivel igen. Och alla har vi blivit svikna. Alla har vi haft männiksor som ifrågasatt oss. Alla bär vi ärr från livets olika strider. 

Beror då mitt tvivel på, att jag alltid vill göra rätt, vara rätt eller på mina EGNA KÄSLOR? På att jag lockars ner i en mörk gränd utan ljus? Eller på vad andra SÄGER? Som jag låter mig berörs av – för att jag är mänsklig?

Allt du sänder ut i universum kommer tillbaka till DEJ. Därför försöker jag bara sända ut gott. Försöker göra gott. 

Hör du någon säga något dumt, eller livnära sig på att tala illa om någon du känner. Säg till. Var inte missunnsam. Var generös. Var lyhörd – ta reda på fakta.  Eller släpp.

Vad är fakta. Vart kommer faktan ifrån? Ifrågasätt. Finn KÄLLAN. GÅ ALLTID TILL KÄLLAN, när du undrar något, känner något, misstänker något. Dränk tvivel i fakta. Tänd lampan i gränsen. Bemöt rädslan att inte duga. För det gör du. 

Där finns svaret. Gå till KÄLLAN. Få svar, släpp, gå vidare. 

Tvivla inte, ta reda på fakta, hitta källan till dina känslor. Lita på att det finns männiksor som vill dig gott. Lita på livet. På dem du har omkring dig. 

Därför släpper jag nu tvivel. Ordet suddas ut ur mitt vokabulär. Här och nu. Likt dimma skingrar sig i solens strålar. Jag tänder lampan. Kan bara förändra min inställning – inte andra. Släpp. 

Njut av hösten.

Namaste

25 reaktioner på “Gå till källan”

1 2
 • Karin skriver:

  Ingen kan påverka mig som du gör Emilia. Jag går tillbaka och läser dina texter. Jag kopierar dem till min telefon och läser dem när saker är jobbiga. Du verkligen gör skillnad för mej och mitt liv.

 • A-S skriver:

  ☝💞 så skönt när man kan släppa och gå vidare. Kram💜

 • Petra skriver:

  Hej fina Emilia!!
  Jag känner igen mig i det du skriver, så mycket så jag tror du skriver om mig. Jag känner inte som du just nu utan har släppt o gått vidare…. Men livet drabbar oss mellan varven o obalans uppstår. Det du har är en unik förmåga att känna… !!!Alla gör inte det!! Att känna livet på riktigt gör att vi känner både glädje, sorg , obalans o smärta mer intensivt än andra…. Var stolt, din förmåga är unik!! Jag behöver inte säga det då du redan vet det… När man sen släpper då kommer ljuset !!! Att känna o analyser livet är att leva livet på riktigt, så man vet att man är på rätt väg….du är på rätt väg!!! Varm kram Petra

 • A M skriver:

  Oj så starkt och berörande, på djupet, din text når mina tårar. Varmt tack kära vän! Kram

 • Susan skriver:

  Tårarna bara rinner. Dina inlägg förändrar mig på djupet. Sitter och grinar i personalmatsalen. Tack Emilia för allt

1 2

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Instagram