Meditation

  

Meditation är för många svårt. Komplicerat, tidskrävande och inte minst ställer man sig frågan – hur gör man? Hur kopplar man bort allt? 

Pröva appar! De guidar och är lätta att ”ta in”

Här kommer några favoriter!

Pausa är en svensk meditations och mindfullness app. Man kan välja hur länge man har lust och tid att lyssna, alltifrån 3 till 60 minuter. Den hjälper dig att pausa för en stund, bli medveten om tankar och känslor. Har du inte tid för 10 minuters meditation borde du iallafall kunna klämma in 3 minuter, jag lovar – det känns bra efteråt! 

Mindfullness är en annan bra ”startapp”

Resten nedan är ”mina favoriter” ur min telefon. Jag altinerar och somnar ofta till ljuden av tibitanska klockor eller natur. Det får mig lugn och mina tankar blir avslappnade. 

Pröva<3 de flesta är gratis och gillar du dem inte, släng dem. 

Pröva att bara stoppa i hörlurar. Sätt dig bekvämt, fly en stund ut i naturen, in i bilen, upp på ditt rum. Pröva;) Ge inte upp. 

  

12 reaktioner på “Meditation”

1 2
 • Linda skriver:

  Hej. . har du tips till oss döva som ej kan lyssna på gällande meditation. vore jag tacksam

 • Maria skriver:

  Ska genast testa :) kram

 • Annapanna skriver:

  Hej Emilia!

  Sitter här på ett sommardött jobb och fördriver tiden med att försöka hitta inspirerande bloggar. Så fann jag dig, då jag läser Pernillas Blogg. Så otroligt inspirerande du är! Blir så glad i själen och vill också leva på samma sätt. Positivt tänkande och hitta lugnet med hjälp av mindfullness och yoga. Har väldigt svårt för det… Vill så gärna, men det blir liksom aldrig av. Mina tankar finns ofta där. Jag vill. Jag ska. Men så bangar jag alltid ur. Å blir sen besviken på mig själv.

  Nu ligger du som en av mina favoriter och jag hoppas kunna ta tag i mig själv och unna/ta mig själv tiden att njuta en liten stund av lugnet. Hitta harmoni och positiva tankar. Sitta på min altan efter att min 3 åriga tös somnat och bara andas i kvällssolen.

  Puss och kram till dig!

 • Petra Oldin skriver:

  Tack för att du påminner mig om den värdefulla meditationen!! Tack för att du delar med dig så jag får möjligheten att testa nya appar:)….undra vem jag varit utan min meditation, frågan jag ställt mig så många gånger genom livet….meditationen som gett mig styrkan att orka med det svåra… Som burit mig genom ätstörning, stillat mig i min utbrändhet o lugnat mig så jag inom mig hittat förståndet o gett mig balans o klarhet. Men det är färskvara:)….märker tydligt när det varit mycket omkring mig o jag slarvar med min yoga o meditationen att jag blir obalanserad. Så just idag just nu så ska jag knyta ihop min själsliga säck o hitta stillheten. Tack!!!
  Varmaste kramen petra

 • Johanna skriver:

  Detta är så värdefullt. Har öppnat en ny värld för mig. Fick tips om mindfulness appen när jag kraschade. Hjälpt mig många stunder/dagar. Omigen, tack för det du sprider.
  Kram Johanna

1 2

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Instagram